Δομή Έργου

Η δομή της μελέτης περιλαμβάνει τη συστηματική διευθέτηση και οργάνωση των ερευνητικών στοιχείων, επιτρέποντας ένα σαφές και λογικό πλαίσιο για τη διεξαγωγή και την παρουσίαση μιας μελέτης

01
02
03

01.

Επίτευξη Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας έως το 2050

Παγκόσμια Ενεργειακή Μετάβαση:
Εκπλήρωση του οράματος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας

Σχεδιάζοντας έναν Πιο Πράσινο Δρόμο:
Η Φιλόδοξη Αναζήτηση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας για Μηδενικό Καθαρό Αποτύπωμα Ενέργειας έως το 2050

Κατευθυνόμενοι από τις ανάγκες της παγκόσμιας κοινότητας, προσπάθειες βρίσκονται υπό εξέλιξη για την επίτευξη ενός μηδενικού καθαρού αποτυπώματος άνθρακα έως το 2050.

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι υψίστης σημασίας σε μια κοινωνία που υπολογίζεται ότι έως το 2050 θα έχει διπλάσια οικονομία και θα έχει αυξηθεί κατά 2 δις.

Το energyS στοχεύει στη σύνταξη Γραπτών Αναφορών, οι οποίες θα περιγράφουν τις ευκαιρίες για περαιτέρω, σαφώς προσδιορισμένα, βιομηχανικά έργα και γενικότερα, δράσεις, που θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, που είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την επιθυμητή ενεργειακή μετάβαση.

02.

Δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας λόγω χρήσης, απόδοσης και εξηλεκτρισμού στη Βιομηχανία/Κτίρια-Υποδομές/Μεταφορές

Ολοκληρωμένες Στρατηγικές για Αειφόρο ΜΕΤΑΒΑΣΗ:
Εξοικονόμηση Ενέργειας στους Κρίσιμους Τομείς

Στην Ελληνική επικράτεια υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας.

Αυτό υπαγορεύεται από το είδος των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της χώρας, τις κτηριακές υποδομές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα και τον γερασμένο στόλο στις μεταφορές σε ξηρά και θάλασσα.

Ταυτόχρονα, λόγω της γεωγραφικής θέσης και των ιδιαίτερων κλιματικών συνθηκών, που επικρατούν στην περιοχή, ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες για χρήση ΑΠΕ και διείσδυσής τους στην αγορά ενέργειας, εξηλεκτρισμού και αναβάθμισης κτιριακών εγκαταστάσεων και μεταφορικών μέσων.

Οι κατευθυντήριες γραμμές για την επίτευξη αυτού του στόχου εστιάζονται στις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας λόγω χρήσης, απόδοσης και εξηλεκτρισμού στη Βιομηχανία, στα Κτήρια/ Υποδομές και στις Μεταφορές.

03.

Δράσεις σε μη συνδεδεμένα νησιά

Οδηγώντας στην Ενεργειακή Ανεξαρτησία: Στρατηγικές για τα Μη Συνδεδεμένα Νησιά

Βιώσιμες Λύσεις για Απομονωμένα Νησιά:
Πρωτοβουλίες που Ασχολούνται με την Ενέργεια σε Μη Συνδεδεμένα Νησιά

Στον χώρο των βιώσιμων ενεργειακών λύσεων, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μη συνδεδεμένα νησιά έρχονται όλο και περισσότερο στο προσκήνιο.

Αυτά τα νησιά, γεωγραφικά απομονωμένα και συχνά εξαρτημένα από παραδοσιακές πηγές ενέργειας, απαιτούν μοναδικές στρατηγικές για να διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια και η περιβαλλοντική ευθύνη.

Από μικροδίκτυα και εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως καινοτόμα συστήματα αποθήκευσης, οι προσπάθειες κατευθύνονται προς το να ενδυναμώσουν αυτές τις απομακρυσμένες κοινότητες.

Πρωτοβουλίες όπως αυτές που αναφέρονται στα παραπάνω υπότιτλους εργάζονται ενεργά για να γεφυρώσουν το χάσμα στην ενέργεια και να φέρουν μια νέα εποχή αυτάρκειας, περιβαλλοντικής συνείδησης και ανθεκτικότητας για αυτά τα απομονωμένα νησιωτικά περιβάλλοντα.

Τα μη διασυνδεδεμένα νησιά προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες για εξοικονόμηση τεράστιων ποσών ενέργειας.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ energyS;

Εμβαθύνετε στα βασικά στοιχεία του έργου μας για μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των βασικών πτυχών του,
της προόδου και των αποτελεσμάτων του

Προεκτάσεις

01.

Εφαρμογή υπαρχουσών προηγμένων ερευνών από τους συνεργαζόμενους φορείς

02.

Έξυπνα συστήματα διαχείρισης
για
εξοικονόμηση
ενέργειας

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Γνωρίστε την εξαιρετική ομάδα ειδικών μας που προωθούν την καινοτομία και την επιτυχία

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο